Valitse sivu
Valkoinen OnniBus logo ja Onni Hirvi liikemerkki.

Hämeenlinna – Jean Sibeliuksen synnyinkaupunki

8. joulukuuta on päivä, jona kunnioitamme Sibeliuksen perintöä. Se on myös liputuspäivä.

Kuka oli Jean Sibelius?

Jean Sibelius on Suomen kansainvälisesti tunnetuin säveltäjä, ja hänen vaikutuksensa musiikin maailmassa on vertaansa vailla. Syntynyt Hämeenlinnassa vuonna 1865, hän kasvoi intohimoisen musiikkikiinnostuksen ympäröimänä. Vaikka alun perin suuntasi opiskelemaan lakia, musiikki vei voiton, ja Sibelius loi upeita teoksia, kuten tunnetun Finlandia-hymnimme.

Kotipaikka Suomessa

Jean Sibelius vietti lapsuuden ja nuoruuden Hämeenlinnassa, kunnes muutti opiskeluiden perässä Helsinkiin. Musiikin opinnot jatkuivat Euroopassa Berliinissä ja Wienissä. Lopulta Sibelius palasi Suomeen ja asui loppuelämänsä Järvenpäässä vaimonsa Aino Sibeliuksen kanssa.

Suositut OnniBus-Linjat Hämeenlinnaan

Jos innostuit tutustumaan Sibeliuksen synnyinkaupunkiin, Hämeenlinnaan, tiedäthän, että OnniBus tarjoaa käteviä matkavaihtoehtoja. Tarkista OnniBus-linjat ja suunnittele seuraava matkasi kulttuurin ja historian täyteiseen kaupunkiin.

Inspiraatiota ja Musiikkia

Jean Sibeliuksen syntymäpäivä on loistava hetki nauttia hänen musiikistaan. Löydä inspiraatiota Sibeliuksen mestariteoksista ja sukella syvemmälle suomalaiseen musiikkiperintöön.